1

Onderwerp: browserprobleem weergeven afbeeldingen bij responsive design

Ik ben mijn (eigen) nieuwe website responsive aan het bouwen en ben er al een aardig eind mee gevorderd. Er zijn een paar zaken qua content nog niet helemaal actueel/correct/compleet en ook wil ik nog nadenken over bepaalde toepassingen als bijv. FAQ, maar de ontwikkelsite geeft al een erg goed beeld van waar ik naartoe wil. Deze is terug te vinden op http://fo3.cemius.nl/dev_arti-sign.nl/.

Ik loop tegen een probleem aan v.w.b. de (grote) afbeeldingen (.layout_21 img) die over de hele breedte van de content staan. Alle afmetingen worden op 760 x 570px in het systeem geladen en bij pc beeldschermgrootte weergegeven met breedte 94% (ruime marge i.v.m. borders/shadow). Desondanks worden in enkele browsers de afbeeldingen minuscuul klein weergegeven. Zie bijv. op http://fo3.cemius.nl/dev_arti-sign.nl/p … -velthoven. Het gaat om de volgende browsers:

  • Chrome (16.0.912.77)

  • IE8 (gek genoeg is IE7 wel goed...)

  • Safari (5.1.2 - Windows)

Kan iemand mij hiermee helpen?

Ook heb ik nog een probleem dat in IE7 op sommige pagina's de woorden van een alinea onder elkaar gezet worden (zie bijv. http://fo3.cemius.nl/dev_arti-sign.nl/f … ke-website).

Weet iemand van jullie wat ik hier over het hoofd gezien heb?

Alle overige opbouwende kritiek is ook van harte welkom ;-)

Mijn dank is groot!!

-Monique

2

Re: browserprobleem weergeven afbeeldingen bij responsive design

Zo even snel bekeken: Het is de float op de parent div van de afbeelding die dit triggered in IE8. Als je die div een width:100% meegeeft zie ik het in IE8 goed gaan, weet echter niet of er dan elders niet iets afbreekt.

3

Re: browserprobleem weergeven afbeeldingen bij responsive design

Je hebt idd gelijk Richard.

De afbeelding wordt in alle browsers goed weergegeven als ik bij div.alinea de float:left eruit haal en width:100% meegeef.

Ik ga eens controleren of alles elders nu nog steeds goed loopt.

Bedankt zover!!