1 Laatst bewerkt door Hetty de Vries (10-03-2012 11:42:08)

Onderwerp: Opleidingen webdevelopment / front-end programmeren

Hey all. Ik heb een vraag aan jullie. Ik ben nu een paar maanden bezig met het mezelf leren van front-end development. Ik gebruik vooral online tutorials en heb ook twee boeken gekocht om in de zomermaanden mee te spelen. Daarna hoop ik klaar te zijn om te gaan solliciteren.

Nou overweeg ik om ook een opleiding / cursus te gaan volgen, en ik zit op dit moment te denken aan de opleiding tot webmaster van Lectric (zie: http://internetopleidingen.lectric.nl/w … ter.aspx). Niet omdat ik verwacht hier heel goed front-end te leren, maar omdat het andere voordelen biedt:

- breedteontwikkeling (conceptontwikkeling, stukje webdesign, Adobe software, enz.)
- begeleiding van docent
- structuur (project verspreid over paar maanden)
- iets voor op mijn CV (met evt. recommendation van docent)

Heeft iemand van jullie ervaring met deze of vergelijkbare opleidingen? Wat is jullie ervaring met Lectric of raden jullie andere instellingen aan? (de beginnerscursus van fronteers in april doe ik al mee)

Bedankt!
Hetty

2 Laatst bewerkt door Tom Greuter (10-03-2012 22:15:55)

Re: Opleidingen webdevelopment / front-end programmeren

Hoi Hetty,

Leuk dat je je op dit mooie vak gestort hebt!

Met opleidingen heb ik niet zoveel ervaring, de oude garde is autodidact... Er zijn tegenwoordig best goede multimedia-opleidingen op HBO-niveau, maar daarmee ben je niet aan het einde van de zomer klaar voor de arbeidsmarkt. wink

Behalve de Fronteerscursussen zou je deze ook in de gaten kunnen houden:
- http://www.w3techcourses.com/ (officiële cursussen van het W3C)

Succes!
Tom

3

Re: Opleidingen webdevelopment / front-end programmeren

Oja, wellicht heb je hier nog wat aan (maar de lijst lijkt enigszins gedateerd te zijn):
- http://fronteers.nl/vereniging/commissi … js/bronnen

4

Re: Opleidingen webdevelopment / front-end programmeren

Hoi Tom,

Bedankt voor je reacties! De opleiding is als aanvulling, verder ben ik me door een heleboel tutorials aan 't heenwerken en ik vind het echt leuk smile Ik heb voor de zomer (als ik de basis echt in me heb) diepgang gepland in javascript, html5 en CSS met de hulp van boeken (Head First HTML5 en CSS The Missing Manual). In deze hele periode zal ik proberen een aantal sites te maken met daarin diverse technieken verwerkt, als portfolio. En als dit allemaal lukt hoop ik klaar te zijn voor de arbeidsmarkt.

Overigens stellen ze bij Lectric dat je na de opleiding webmaster alleen al klaar bent voor de arbeidsmarkt, en dan niet eens meer als junior. Maargoed, ik pak het dus groter aan.

De tips op de fronteersbronnen kende ik al, maar de online cursussen van W3C niet en daar ga ik zeker even goed naar kijken smile

Iemand anders ervaringen met opleidingen in NL?

Groetjes en bedankt! Hetty