1

Onderwerp: Welke vaste JS libraries? If any?

Hi,

Ben benieuwd of er JS libraries zijn die je eigenlijk voor ieder (99 vd 100) project wel gebruikt. Ik denk hierbij aan Modernizr. Maar misschien zijn er nog wel veel meer die het leven (lees: werk) zoveel aangenamer kunnen maken.

Ik ben mijn "basis"-documenten weer eens aan het herzien en wie weet gebruiken jullie libraries die superhandig zijn.

grts
Michael

2

Re: Welke vaste JS libraries? If any?

Ik zou niet uitgaan van een berg libraries en plugins, maar het per project bekijken. Mijn insteek is om eerst een oplossing te bedenken en vervolgens te kijken of er een oplossing is. Zo niet, dan kan je meestal wel een eenvoudige (context gevoelige) oplossing fabriceren. Een toolkit is dan wel handig..

99 vd 100 (dat is wel veel) ...instant idee voor een jquery.haveabreak.js: Rustgevende geluidjes met een willekeurige interval smile

3

Re: Welke vaste JS libraries? If any?

hangt inderdaad af van het project
maar moment & underscore hebben me toch al vaak veel kopzorgen bespaard

4 Laatst bewerkt door Mallory van Achterberg (11-12-2013 10:16:21)

Re: Welke vaste JS libraries? If any?

Als ik niet een library gebruikt, dan gebruikt ik code van de oude SitePoint Core (voordat ze gingen met jQuery dingen doen).
https://raw.github.com/spbooks/javascri … ax/core.js (maar ik heb de helper functions erg veranderd of weggegeooid, dus dit precies code gebruik ik niet)

Core doet een paar dingen voor mij:
- fixt 'this' en Event.targets voor IE (ik heb de code gelezen en herlezen, maar kan het nog niet zelf schrijven en is hard nodig)

- fixt een paar belangrijke functies zoals eventListeners voor IE

- daarna een paar handige functies zoals select-by-class enzo. Ik heb altijd een paar van de functies op elke site, maar dan voeg toe wat nuttig is per site. Als er veel DOM-manip is, heb ik meer helper functions voor die soort dingen. Meer data manip? Meer map/reduce/filter en array funcs...

Dit artikel maakt mijn gevoel van 'doe maar de kleine basis dingetjes fixen en verder zelf-schrijven' sterker: http://gomakethings.com/ditching-jquery-for-vanilla-js/

Mijn huidige 'basis' moet dan allemaal een update krijgen met querySelectors enz.

Anderen
underscore.js, of zoiets als
https://github.com/olooney/attache-array-js
voor basis functions toe te voegen.

@geoffrey wist er nix van moment.js, ziet er super nuttig uit!!