1

Onderwerp: Officiele functiebeschrijving Frontend Web Developer door de EU

Er bestaan van verschillende ICT-functies nu formele profielen, waaronder ook voor de front-end developer. Zie http://www.skillprofiles.eu/stable/g3/e … G3-009.pdf

Misschien handig ter referentie.

En voor web accessibility: http://www.skillprofiles.eu/stable/g3/e … G3-015.pdf

2

Re: Officiele functiebeschrijving Frontend Web Developer door de EU

"Knowledge of RDF-A" - en dat valt onder "A list of abilities and knowledge necessary for the definition of the profile" (emphasis mine).

Uh-huh. *shudders*

Voor de rest vind ik hem erg beperkt ingestoken. Maar wel interessant.
Wat is de "status" van zo'n profiel? Waar wordt het hoe gebruikt? (Ik heb http://www.skillprofiles.eu/en/ gelezen, maar dat zegt me nog steeds niets.) Is het voornamelijk informerend richting mensen zonder verstand van zaken, dat ze weten wat ze ongeveer moeten kunnen verwachten bij iemand met dit profiel, of gaat dit op bepaalde plekken ook een voorschrijvende rol vervullen? Of is dit een publicatie in een vacuum, waarbij iedereen er mee mag doen wat men wil? (D.w.z. moeten we als Fronteers direct feedback gaan geven, of gaat dat pas nodig zijn op het moment dat we gaan merken dat partijen hier waarde aan gaan hechten?)

3

Re: Officiele functiebeschrijving Frontend Web Developer door de EU

Ik denk dat het sowieso wel goed is om suggesties op te sturen. Misschien dat als het profiel meer volledig en correct (volgens ons  smile ) is, meer mensen het ook gaan gebruiken. We kunnen hier op het forum input verzamelen.